Maritime Industry, Maj 13-15, Gorinchem

Denna utställning är plattformen för internationella specialister inom inlandssjöfart och fiske. Här finns toppen av all utveckling inom sjöfartssektorn. STT Emtec presenterar sina avgasreningssystem.

 

 

 

För ytterligare information kontakta Glenn Berglund

Missa inte vår illustrativa animering för CCT® active

För att på enklaste sätt visa hur vårt aktiva filter arbetar har vi tagit fram en animerad film. Filmen visar hur systemet monteras på avgassystemet där det tar bort nästan allt partikelutsläpp samt hur kontrollen av filtret och regenereringen arbetar.

Europort, November 5-8, Ahoy Rotterdam

Europort är en av världens största marina utställningar. Europort har ett starkt fokus på avancerad teknik och är den ultimata mötesplaten för sjöfartens pionjärer. STT Emtec presenterar sina avgasreningssystem.

 

För ytterligare information kontakta Glenn Berglund

STT Emtec inleder ett forskningsprojekt med Mittuniversitetet för att utveckla superkondensatorer anpassade för bromsenergiåtervinningssystem

I arbetet för att reducera CO2 utsläpp har STT Emtec nu startat ett samarbete med Mittuniversitetet, SCA R&D, Superior Graphite och Nordic Paper för att utveckla och testa pappersbaserade superkondensatorer anpassade för bromsenergiåtervinningssystem på fordon.
STT Emtec deltar i Construction & Shipping 2013/05/28 - 30 tillsammans med vår samarbetspartner Terlouw Rotterdam.
Construction & Shipping Industry är en specialiserad utställning på Evenementenhal Gorinchem som är helt tillägnad skeppsbyggnad och sjöfart.

STT Emtec levererar avgasrening till bilfärja i Tyskland

STT Emtecs avgasreningssystem CCT active installeras på bilfärjan Stahlbrode i Tyskland. Installationen sker i samarbete med vår partner SDT i Kiel. Färjan som ägs av Weisse flotte uppgraderas nu för att bli mer miljövänlig. Systemet renar avgaserna från partiklar, kolväten samt koloxid.

Vårt motortestcenter är nu godkänt och registrerat av VCA

Vårt motortestcenter är nu godkänt och registrerat i VCAs ”facility appraisal register”. Detta betyder att vi nu kan utföra bevittnade emissionsprover på tunga dieselmotorer i enlighet med VCAs krav i samband med certifiering.


VCA, Vehicle Certification Agency, är en del av Englands motsvarighet till transportstyrelsen och hanterar bland annat typgodkännanden för fordon, Många fordionstillverkare anlitar VCA för att hantera deras typgodkännanden.

Logistik och Transport - Årets logistikhändelse, 22-25 Maj 2012

Logistik & Transport är Nordens ledande mässa inom området och genomförs 2012 för fjortonde gången. 2012 års mässa blir den största hittills – förutom logistik- och transportbranschen kommer även truckar och materialhantering att vara på plats med fullt pådrag.

Vi finns på plats och visar våra aktiva partikelfilter CCT® active. Vi ses i monter B04:60!

STT Emtec förstärker marknadsorganisationen

För att öka närvaron på den Norska marknaden har STT Emtec anlitat Odd A. Eng som säljare av avgasreningssystem för arbetsmaskiner samt marina installationer. Odd kommer närmast från Purefi AS och har sedan början av år 2000 arbetat med avgasreningssystem inom dessa områden.

STT Emtec lanserar E-handel!

Nu är det möjligt att beställa våra motorsystem online. Dygnet runt! Detta förbättrar tillgängligheten och samtidigt förbättras informationen om våra produkter på hemsidan.

Pappersbruk har utrustat ytterligare fem terminaltraktorer med avgasrening från STT Emtec

För att förbättra arbetsmiljön och hålla en hög miljöprofil, har maskinerna utrustats med STT Emtecs aktiva partikelfiltersystem CCTactive. De nya maskinerna är tillverkade av Holländska Terberg och har en 240kW Mercedesmotor på 7.2l.

Leveransen av CCTactive systemen innebär att det nu kommer att finnas tjugo maskiner hos M-real i Husum som är utrustad med partikelrening från STT Emtec.

Utvecklingen av prestandasystemet för Mitsubishi ASX 1.8D är klar!

Mitsubishi ASX är en toppmodern "mini-SUV" med många fina egenskaper. Vårt prestandasystem tar motorn ytterligare ett steg vidare. Lägg beställning i vår webshop!

Arbetsbåt till Oslo hamn med avgasrening

från STT Emtec

Båtens båda motorer är utrustade med STT Emtecs SCR-system och en partikeloxidationskatalysator. Systemen reducerar kväveoxid och partikelutsläpp, vilket bidrar till en bättre miljö i Oslo hamn.

STT Emtecs aktiva partikelfilter renar arbetsmaskiner i miljözoner

Göran Nilsson på NTH AB, som bland annat är underentreprenör åt Skanska, har valt STT Emtecs aktiva partikelfilter, för avgasrening av sina lastmaskiner. Detta för att uppfylla framtid miljökrav i storstadsområden.

STT Emtec lanserar prestandasystem för nya Pajero 3,2 DI-D

Mitsubishis nya flaggskepp blir ytterligare förfinad med vårt nya prestandasystem. Effekten ökar från 200 till 225Hk. Responsen i motorn gör att den upplevs otroligt kraftfull.

STT Emtec lanserar CleanPower -
Prestandasystem för nya L200

Nya L200 är en allsidig transportbil. Med vårt nya prestantasystem blir den nya stabila motorn fantastiskt responsiv och stark. Effekten ökar från 178 till 210Hk. Utvecklingen har fokuserats mot att optimera förbrukning och respons.

Nytt renare fraktfartyg med Volvo Penta maskineri, utrustat med STT Emtec SCR och POC system som standard.

 

Volvo Penta D16 är, speciellt på dellast, världsledande i denna storleksklass och har därför valts som kraftkälla till framdrivningen.

För att göra fartyget ännu renare med avseende på emissioner, har det utrustats med STT Emtec SCR och POC system som standard. Med detta SCR system reduceras de redan låga NOx-utsläppen med 70 till 90% och POC filter systemet reducerar PM med ytterligare 40%.

 

Läs mer på Volvopenta.com

 

ONS 2010 - Europas största mässa inom Off Shore och Energi i Stavanger, Norge

 

STT Emtecs system för avgasrening av fartygsmotorer mellan 1 - 2 MW, Marin EGR, presenteras på ONS 2010 i Pon Powers monter U-15, den 24-27 augusti 2010.

 

Systemet lanseras i Norge tillsammans med Pon Power och Nymo AS, se bifogade brochyr i pdf-format.

STT Emtecs Marina EGR-system är nominerat till ONS Innovation Award genom Pon Power.

STT Emtec lanserar avgasreningssystem för marina applikationer

 

STT Emtec har utvecklat ett unikt SCR system för marina applikationer och tillsammans med Volvo Penta har anpassning skett till deras motorserier D7 till D16. SCR teknologin reducerar NOx utsläppen med upp till 90%.

 

STT Emtec erbjuder också aktiva partikelfilter system tillsammans med EGR system för samtliga Volvo Pentas motorer. Systemen är anpassade för alla motortyper med effekt upp till 700 kW

 

Med partikelfilter och EGR reduceras HC, CO och partiklar med mer än 95% och NOx minskar med 40%.

 

Förmodligen världens renaste kranfartyg

Torsdagen den 25 februari invigdes den första multimotorinstallationen av 3 st marina EGR system (Marin DNOx). Systemet installerades av vår partner i Norge, AS Nymo, på kranfartyget Uglen.

 

”Med en NOx reduktion på 40 till 50% måste Uglen betraktas som världens renaste kranfartyg” säger Ulf Sundström, VD på STT Emtec.

Marine DNOx presenteras på Nor-Shippingmässan i Oslo 9-12 juni 2009

Marine DNOx som lanseras i Norge av STT Emtec tillsammans med Nymo AS och PON Power AS (Caterpillar), kan ses i PON Powers monter E04-20 på Nor-Shippingmässan 9-12 juni, 2009.

Marine DNOx är den marina versionen av STT Emtecs välkända lågtrycks EGR teknik (DNOx), anpassad för hög- och medelvarvs marina dieselmotorer. 

För ytterligare information kontakta glenn.berglund@sttemtec.com

STT Emtec utvecklar avgasreningssystem för den marina marknaden

I samarbete med AS Nymo i Norge, som ägs av Ugland och är en ledande konstruktör av offshore applikationer utvecklar STT Emtec ett avgasreningssystem, baserat på lågtrycks EGR, för eftermontering på hög- och medelvarviga marina motorer.

Den i Norge etablerade NOx-avgiften för marina och industriella tillämpningar medför ett direkt incitament för operatörer av kustnära fartyg att applicera NOx-reducerande system. Samtidigt ökar kraven i både Europa och Nordamerika att fartygens miljöpåverkan minimeras.

Ett första system har monterats i ett norskt supplyfartyg och serieleveranser beräknas starta under första halvåret 2009.

Vårt moderna motorlaboratorium är ackrediterat
Vårt motorlaboratorium är ackrediterat enligt ISO/IEC 17025 vilket är den enda internationellt accepterade laboratoriestandarden för motorlaboratorieverksamhet. Vi utför prov och verifieringar på egna produkter samt kunddefinierade prov till motortillverkare, myndigheter och övriga externa kunder.

Sök

STT Emtec - med fokus på miljön

STT Emtec bidrar till en renare miljö genom att reducera avgasutsläpp från motorer.

Vi är experter inom emissions och motorteknik som EGR, SCR och partikelfilter.

Vi utvecklar framtida lösningar och system.

 

Introduktionsfilm

Pressmeddelanden

Pappersbruk utrustar ytterligare maskiner med avgasrering.
M-reals pappersbruk i Husum har valt att utrusta sina fem nyinköpta terminaltraktorer med avgasrening från STT Emtec AB.
Ny verkställande direktör
STT Emtec får ny verkställande direktör fr.o.m. 28 januari 2011
Fler pressmeddelanden
© STT Emtec AB, Box 100, 851 02 Sundsvall    Tel 060 64 10 40   info@sttemtec.com
Besöksadress: Kontorsvägen 9, Sundsvall