STT Emtec AB levererar avgasrening till Sveriges största vägfärja

Färjan Saturnus som trafikerar Gullmarsleden är utrustad med 4 st Volvo Penta motorer för framdrift. Samtliga motorer är utrustade med avgasreningssystem från STT Emtec AB.

Även den nyinsatta färjan Braheborg, som trafikerar Visingsö leden, är utrustad med avgasrening från STT Emtec AB.

Testcentret på högvarv


STT Emtec´s Testcenter i Njurunda håller hög beläggning. Möjligheten till höghöjdssimulering av förbränningsmotorer i Provcell 3 är populär likväl som långtidprovning i Provcell 1. I Provcell 2 körs konceptstudier, styrsystemskalibrering och en del specialuppdrag som prov på speciella bränsletyper. Det är många spännande uppdrag från fordonsindustrin som tillsammans med utvecklingen av våra egna produkter ger bra fart i anläggningen säger Oskar Jakobsson, Chef motorprovning.

STT Emtec inleder ett forskningsprojekt med Mittuniversitetet för att utveckla superkondensatorer anpassade för bromsenergiåtervinningssystem

I arbetet för att reducera CO2 utsläpp har STT Emtec nu startat ett samarbete med Mittuniversitetet, SCA R&D, Superior Graphite och Nordic Paper för att utveckla och testa pappersbaserade superkondensatorer anpassade för bromsenergiåtervinningssystem på fordon.
STT Emtec - med fokus på miljön

STT Emtec bidrar till en renare miljö genom att reducera avgasutsläpp från motorer.

Vi är experter inom emissions och motorteknik som EGR, SCR och partikelfilter.

Vi utvecklar framtida lösningar och system.

 

Introduktionsfilm
© STT Emtec AB, Box 100, 851 02 Sundsvall    Tel 060 64 10 40   info@sttemtec.com
Besöksadress: Kontorsvägen 9, Sundsvall