Om STT Emtec
Miljöpolicy
Verksamhet
Kvalitet
Produktion
Nyhetsarkiv
Bolagsstämma
Styrelse och verkställande direktör
Länkar
Välkommen att ta en personlig kontakt med oss på STT Emtec
Skriv ut sida

Verksamhet

Våra affärsområden

STT Emtec är verksamt inom två affärsområden: Emissionssystem och Motorsystem.

Då vår verksamhet är teknikinriktad utgör den egna forsknings- och utvecklingsavdelningen basen för våra två affärsområden.

Emissionssystem

Våra medarbetare inom Emissionssystem bidrar till en bättre och renare miljö genom att fokusera sina ansträngningar på att minska utsläppen från främst dieselmotorer.

STT Emtec har visat att det är möjligt att uppgradera befintliga dieselmotorer till såväl dagens som morgondagens stränga myndighetskrav.

Motorsystem

Våra anställda inom Motorsystem utvecklar och marknadsför högprestandasystem i huvudsak för Mitsubishis fyrhjulsdrivna fordon.

Vid utveckling av högprestandasystem utgår man från en standardmotor som förbättras utan attkompromissa med avgasemissionerna. I vissa fall innebär detta även en lägre bränsleförbrukning.

STT Emtecs utvecklingsprojekt drivs av marknadens behov och initieras både av beställningar från fordonstillverkare i olika länder och av oss själva.

Forskning & Utveckling

STT Emtec utvecklar och konstruerar samtliga produkter från idé till färdigt slutresultat. Under drygt 20 års tid har arbetet varit fokuserat på analys och utveckling av förbränningsmotorer.

Verksamheten innefattar:

  • Tekniska utvärderingar
  • Konstruktion och design
  • Avancerad elektronik
  • Motorprovning och analyser
  • Prototypframtagning
  • Teknisk support till kunder
Motorlaboratorium

STT Emtecs motorlaboratorium har toppmodern utrustning för avancerade motorprovningar och mätning av avgasemissioner för såväl tunga dieselmotorer som lättare ottomotorer. Motorlaboratoriet erbjuder konsultationstjänster till våra kunder och spelar en viktig roll i den interna utvecklingsprocessen av motor- och emissionssystem.  

© STT Emtec AB, Box 46, 862 02 Njurunda    Tel 060 64 10 40   info@sttemtec.com
Besöksadress: Njurundavägen 16, 862 40 Njurunda